
رودست الخلیفی به پرز؛ چگونه انتقال امباپه به رئال به سرانجام نرسید
هفتیک- کیلیان امباپه شنبه شب به بازیکنی تبدیل شد که بالاترین دستمزد را در دنیای فوتبال دریافت میکند. امباپه با امضای قراردادی سه ساله با پاریسنژرمن خنجری به بلندپروازیهای رئال مادرید زد.
در آستانه آخرین دیدار این فصل پیاسجی در لیگ فرانسه برابر متز، امباپه در کنار ناصر الخلیفی، رییس این باشگاه، وارد زمین شد؛ اتفاقی که بیش از هر چیزی باعث خوشحالی هواداران این تیم شد که فکر میکردند با توجه به اتمام قرارداد این بازیکن در تابستان پیشرو، این آخرین بازی او برای این باشگاه است. او تا دقیقه 50 توانست هتتریکی را به نام خودش ثبت کند و نشان دهد که چرا دو باشگاه از ثروتمندترین باشگاههای دنیا مدتها با چنگ و دندان برای جذب او جنگیدند.
امباپه از سالها قبل بازیکن مورد علاقه رئال مادرید بوده است. اغراق نیست اگر بگوییم که فلورنتینو پرز، رییس رئال، علاقهای وسواسی به او پیدا کرده بود. بسیاری از تصمیمات کلیدی این باشگاه در ماههای اخیر تحت الشعاع ماموریت جذب امباپه اتخاذ شد.
وقتی کارلو آنچلوتی، سرمربی این تیم، تابستان سال گذشته به رئال برگشت، پرز به او گفت که بازیکنانی باید به فروش برسند تا بودجه لازم برای پرداخت دستمزد امباپه تامین شود. دلیل این که رئال مادرید این فصل را بدون سرخیو راموس که به عنوان بازیکن آزاد به پیاسجی پیوست و رافائل واران که با قراردادی به ارزش 40 میلیون پوند به منچستریونایتد ملحق شد، آغاز کرد، همین بود. این باشگاه در پنجرههای اخیر سرخیو رگیلون، اشرف حکیمی و مارتین اودگارد را مجموعا با 90 میلیون پوند فروخت. این مبلغ در داخل باشگاه به نام “بودجه امباپه” شناخته میشد و در واقع هیچکس در رئال انتظار نداشت که تیم آنچلوتی چنین عملکرد موفقیتآمیزی در طول فصل گذشته داشته باشد و بتواند قهرمانی لالیگا و شاید حتی قهرمانی چمپیونزلیگ را به دست آورد. این باشگاه تابستان گذشته سرمایهگذاری زیادی انجام نداد و تنها داوید آلابا را به عنوان بازیکن آزاد و ادواردو کاماوینگا، هافبک جوان فرانسوی، را به قیمت 34 میلیون پوند خرید.
تعلق خاطر رئال به امباپه همچنین تاثیر غیرمستقیم روی شدت تلاش آنها برای جذب ارلینگ هالند از بروسیا دورتموند داشت. با توجه به بند فسخی که در قرارداد هالند وجود داشت، این بازیکن میتوانست در این تابستان با 51 میلیون پوند از دورتموند جدا شود و منابع نزدیک به او باور داشتند که این بازیکن در اوایل سال جاری ترجیح میداد که به رئال ملحق شود.

امباپه پیش از دیدار مقابل متز با پیراهنی که عدد 2025 پشت آن نوشته شده بود، تمدید قراردادش را با هواداران پاریسی جشن گرفت.
هالند که حالا انتقالش به منچسترسیتی رسمی شده، همچنین مکالمات و پیشنهاداتی از بایرن مونیخ، بارسلونا و پیاسجی داشت. لیورپول که یورگن کلوپ، سرمربی سابق دورتموند، را روی نیمکتش دارد نیز سوالاتی را درباره دستمزد و انتظارات مالی این بازیکن مطرح کرده بود، درست مثل کاری که در مورد امباپه انجام دادند اما مبالغ مطرح شده جایی در ساختار لیورپول نداشت. در مورد رئال، این باشگاه شروع به رویاپردازی برای جذب هالند در کنار امباپه کرده بود. با این حال، مشکل اینجا بود که فشار مالی انجام هر دو انتقال در یک تابستان بسیار زیاد بود و به همین دلیل آنها از هالند خواستند که پیش از پیوستن به این تیم اسپانیایی در تابستان 2023، یک سال دیگر در آلمان بماند. این موضوع همچنین به کریم بنزما، مهاجم رئال، که مدعی اصلی کسب توپ طلای امسال است نیز اجازه میداد که یک سال دیگر در کنار امباپه، هموطن فرانسویاش، به عنوان رهبر خط حمله این تیم در زمین حضور داشته باشد.
علاقه رئال یکی از انگیزههای اصلی اقدام زودهنگام سیتی بود چون این باشگاه انگلیسی میدانست که اگر امباپه در نهایت تصمیم به ادامه حضور در پیاسجی بگیرد، رئال برنامه خرید هالند را یک سال جلوتر انداخته و تمام تلاشش را برای جذب او در این تابستان به کار خواهد گرفت. سیتی با عزم راسختری اقدام کرد، خواستههای این بازیکن را برای انتقال در این تابستان برآورده ساخت تا تخم مرغهای رئال صرفا در سبد امباپه قرار بگیرد. با این حال، آنها حالا هیچ یک از این دو بازیکن را در اختیار ندارند.
این شکست سنگین ورزشی و سیاسی برای پرز است. رئال امیدوار بود که این انتقال را به عنوان بمب روحیهبخش پیش از فینال هفته آینده لیگ قهرمانان برابر لیورپول اعلام کند و هیچکس نمیتواند کیفیت امباپه را دستکم بگیرد- او بازیکنی 23 ساله است که پیش از این موفق به فتح جام جهانی با فرانسه شده است. او در 330 بازی برای موناکو، پیاسجی و فرانسه تا به حال 221 گل به ثمر رسانده و 124 پاس گل ارسال کرده است. ارزش او در زمین برای رئال مشخص بود چون این باشگاه به دنبال تزریق انرژی جدید به تیمش در دوران پس از کریستیانو رونالدو است. او در قلب برنامههای فصل آینده پیاسجی است، چرا که این باشگاه به دنبال برنامهریزی برای بازسازیای است که جدایی آنخل دیماریا و احتمالا ادریسا گهیه و مائورو ایکاردی را به همراه دارد. جایگاه مائوریسیو پوچتینو، سرمربی این تیم، همچنان متزلزل است (احتمال حضور زینالدین زیدان بالاست) و تردیدهای بسیاری درباره آینده لئوناردو، مدیر ورزشی این باشگاه، وجود دارد (توضیح مترجم: لئوناردو ساعاتی بعد از تمدید قرارداد امباپه، برکنار شد).
با این حال، به صورت کلی این انتقالی است که بار دیگر آتش تنش در فوتبال مدرن را شعلهور میکند. این نبردی سهمگین و مقابله بین پول قدیمی و پول جدید، بین باشگاههای قدیمی و سرمایهگذاری با پشتوانه دولتها است. و اگر صریح باشیم باید بگوییم که این نبرد در فوتبال اروپا شروع شده است. مادر امباپه- که نقشی کلیدی در این مذاکرات داشت- خبرنگاری فرانسوی که خطاب به او مدعی شد که پسرش قولش به رئال مادرید را زیر پا گذاشته را مورد سرزنش قرار داد. از سوی دیگر، خاویر تباس، رییس لالیگا، تصمیم گرفت که الخلیفی را فردی خطرناک توصیف کند و این انتقال را توهین به فوتبال بخواند.
در بیانیه حیرت انگیزی که شنبه شب منتشر شد، لالیگا تصمیمش برای طرح شکایت از این انتقال به یوفا را اعلام کرد.
در خبرها آمده که امباپه هفتهای یک میلیون یورو از پیاسجی دریافت میکند، هرچند منابع نزدیک به این باشگاه تاکید دارند که درآمد او کمتر و حدود 40 میلیون یورو در سال است. آنها همچنین تاکید دارند- و شاید این نیازمند کمی تردید باشد- که این پیشنهاد کمی از پیشنهادی که رئال با توجه به حق امضای قرارداد، دستمزدها و حق انتشار تصویر برای او در نظر داشت، کمتر است. الخلیفی در اوایل سال جاری گفت:” من این موضوع را پنهان نمیکنم، ما به ندرت رابطهای با رئال مادرید داریم.”
تمام این موارد زمانی آغاز شد که پرز، یکی از معماران اصلی پروژه سوپرلیگ اروپا، با مخالفت الخلیفی در هنگام رونمایی از این پروژه در آوریل 2021 روبرو شد. و حالا این باشگاه با مالکان قطری بار دیگر برنده شده است…
***
سال گذشته همین موقع، پیاسجی فکر میکرد که کار تمدید قرارداد امباپه به پایان رسیده است. در انتهای فصل گذشته و کمی پیش از آغاز جام ملتهای اروپا، پیاسجی تصور میکرد که امباپه تمایل به تمدید قراردادش دارد. او از علاقه رئال مادرید در حالی که یک سال از مهلت قراردادش باقی مانده بود خبر داشت اما پیاسجی اطمینان داشت که او دوست دارد در پاریس بماند.
در حقیقت بعضی از افراد حاضر در این مذاکرات به این موضوع شک کردند که قصد امباپه این است که به یورو 2020 برود، عملکرد درخشانی ارائه کند، ارزشش را بالا ببرد و سپس قراردادی با مبالغ بالاتر با پیاسجی امضا کند. با این حال، مشکل این بود که عملکرد او در این تورنمنت مطابق انتظارش پیش نرفت. امباپه حتی یک گل هم نزد و پنالتی سرنوشتساز فرانسه برابر سوییس را از دست داد تا فرانسه در مرحله یک هشتم حذف شود. امباپه همچنین پیش از این که حتی این رقابت آغاز شود، درگیری علنیای با اولیویه ژیرو، مهاجم فرانسه، داشت. وقتی امباپه به پیاسجی برگشت، پیش از بازی اول فصل برابر استراسبورگ از سوی تماشاگران حاضر در پارک دو پرنس هو شد. بعضی افراد این اتفاق را واکنشی به عملکرد ضعیف او در یورو 2020 تعبیر کردند اما این در واقع ابراز ناراحتی عمومی از خودداری او در زمینه تمدید قراردادش با پیاسجی هم بود.
امباپه بیشتر از این باشگاه فاصله گرفت و کنار گذاشته شد. او از انتقادهایی که در رسانههای فرانسوی مطرح میشد، خشنود نبود و منابع موثق باور داشتند که این اولین بحران اعتماد به نفسی بود که گریبانگیر یکی از درخشانترین بازیکنان دنیا میشد. با این حال، حرفهایگری امباپه در هیچ مقطعی در تمرینات تغییری نکرد و برخلاف بعضی از بازیکنان مانند هری کین از تاتنهام، او هیچ یک از دیدارهای ابتدایی فصل را از دست نداد، حتی با این که علاقه رئال جدیتر شده بود.

ماندن امباپه در پیاسجی یکی از قولهایی بود که مدیران این باشگاه در زمان انتقال مسی به این ستاره آرژانتینی دادند.
حس امباپه با جذب اشرف حکیمی، دوستش، از اینتر بهتر شد، در حالی که تحت تاثیر اقدام باشگاه برای خرید لیونل مسی، سرخیو راموس، جانلوییجی دوناروما، جورجینیو واینالدوم و نونو مندس نیز قرار گرفته بود. علاوه بر این، پیاسجی برای اولین بار فصل را با حضور مائوریسیو پوچتینو روی نیمکت از ابتدای کار آغاز کرده بود و خط حمله این تیم شامل مسی، نیمار و امباپه نیز جذابیت بسیاری داشت. در واقع وقتی مسی در آگوست 2021 به این باشگاه ملحق شد، الخلیفی به این بازیکن آرژانتینی تاکید کرد که در کنار امباپه بازی خواهد کرد و این باشگاه تصمیمی برای فروش او ندارد.
با این وجود، گمانهزنیها پیرامون این که رئال اقدامی دیرهنگام در اواخر پنجره نقل و انتقالات تابستانی برای خرید امباپه در فاصله یک سال تا پایان قرارداد او انجام خواهد داد، افزایش یافته بود. در اواسط آگوست، امباپه دو پیشنهاد تمدید قرارداد مختلف از سوی پیاسجی را رد کرد و نگرانی این باشگاه آغاز شد. امباپه بیشتر با والدینش مشورت میکرد. مادر او در قلب مذاکرات تمدید قراردادی بود که باعث شد او بالاترین دستمزد را در دنیای فوتبال دریافت کرده و از مسی با 25 میلیون پوند دستمزدی که از پیاسجی میگیرد، عبور کند. با این حال، پیاسجی تابستان گذشته این احساس را داشت که مادر او بیشتر به انتقالش به رئال علاقمند است، در حالی که پدرش امیدوار است که او کمی بیشتر در پاریس بماند. پسر آنها در آن زمان تصمیمش برای انتقال به اسپانیا را گرفته بود و مادر او این موضوع را در مصاحبهای با لو پاریزین تایید کرد.
هرچند سوال این است که رئال واقعا قصد داشت با چه مبلغی برای خرید امباپه در تابستان گذشته اقدام کند، در حالی که میدانست فرصت جذب رایگان او در پایان مهلت قراردادش در فاصله 10 ماه بعد را دارد. چیزی که ما میدانیم این است که رئال پیشنهاد اولیهای به ارزش 160 میلیون یورو در شب 24 آگوست، یک هفته پیش از بسته شدن پنجره نقل و انتقالات، ارائه کرد. پیاسجی ابتدا عصبانی شد، چرا که خبر این پیشنهاد حتی پیش از آن که به ایمیل آنها برسد به صورت علنی منتشر شد. وقتی این پیشنهاد رسید، بلافاصله رد شد.
پیاسجی میدانست که هنوز 36 میلیون یورو به عنوان قسط نهایی خرید امباپه با مبلغ 180 میلیون یورو از این باشگاه در چهار سال قبل را پرداخت نکرده است. بنابراین، باقی مانده 125 میلیون یورویی از پیشنهاد رئال از نظر آنها برای خرید جانشین این بازیکن کافی نبود، خصوصا با توجه به این که یک هفته به پایان پنجره نقل و انتقالات باقی مانده بود. با این حال، این باشگاه پیشنهادهای اولیهای را ارائه کرده و به دنبال بررسی احتمال جذب هالند و ریچارلیسون از اورتون بود. نام مارکوس راشفورد از منچستریونایتد پیش از این در کنار نام این باشگاه به گوش میرسید اما بحث جذب او جدی نبود.
لئوناردو، مدیر ورزشی پیاسجی، یک روز بعد گفت:” اگر او میخواهد جدا شود، ما مانع نمیشویم اما این جدایی با شرایط ما صورت میگیرد.” الخلیفی گفت:” موضع این باشگاه کاملا واضح است.”
بعضی از نزدیکان الخلیفی باور دارند که شاید اگر این پیشنهاد به 200 میلیون یورو میرسید، رییس پیاسجی آماده انجام معامله بود و آنها احساس میکنند که او در حال تشویق کردن این باشگاه اسپانیایی برای رسیدن به این مبالغ بود. در واقع اعضای ارشد پیاسجی تردید داشتند که رئال به واسطه تاثیرات مالی شیوع جهانی ویروس کرونا و هزینه بازسازی ورزشگاهش، اساسا بودجه لازم برای برآورده کردن انتظارات آنها را داشته باشد. آنها در واقع معتقد بودند که رئال ارائه این پیشنهاد و پاسخ رد از سوی پیاسجی را علنی کرده تا این احساس را به امباپه بدهد که هرکاری در توانشان بوده برای جذب این مهاجم انجام دادهاند. این باعث میشد که آنها در بهترین جایگاه ممکن برای جذب او در تابستان سال آینده قرار داشته باشند. علاوه بر این، پرز به پوشش رسانهای خوبی پس از عدم موفقیت در برگزاری سوپرلیگ، ناتوانی این باشگاه در فتح لالیگای فصل گذشته و جدایی چندین بازیکن کلیدی نیاز داشت.
گمانهزنیهای بیشتری در روزهای بعدی صورت گرفت. خبرهایی از ارائه پیشنهاد دوم به ارزش 180 میلیون یورو و پیشنهاد سوم و نهایی به ارزش 200 میلیون یورو مطرح شد. رسانههای مادریدی همچنین مدعی شدند که این باشگاه مذاکره کنندههایی را به پاریس فرستاده و در تلاش است تا با دولت قطر صحبت کند تا به روند انجام این انتقال سرعت ببخشد.
اما پیاسجی همیشه به اتلتیک تاکید کرد که پیشنهاد رسمی دوم ارائه نشد، هرچند شاید این موضوع در مذاکرات بین باشگاهها پیش آمده باشد. پیاسجی ارائه پیشنهاد 200 میلیون یورویی را نیز رد کرد. اتلتیک با رئال تماس گرفته و این سوال را مطرح کرد که آیا آنها واقعا فقط یک پیشنهاد رسمی ارائه کردهاند اما پاسخی دریافت نکرد.
***
هر دو باشگاه در حالی فصل را شروع کردند که تحتالشعاع شرایط امباپه قرار داشتند. رسانههای اسپانیایی که پوشش دراماتیکتری از وقایع داشتند به انتقاد از امباپه روی آوردند. برای مثال، وقتی این بازیکن در اواخر پنجره نقل و انتقالات دو گل برابر رنس زد و با خوشحالی این دو گل را جشن گرفت، به خاطر این که واکنشی نداشته که باشگاه را مجبور به انجام این انتقال کند مورد انتقاد قرار گرفت. الچیرینگیتو در برنامه تلویزیونیاش چهره امباپه را روی یک ساعت شمارس معکوس قرار دارد تا این احساس را به بیننده منتقل کند که انتقال او به رئال قریب الوقوع است.

نشریه آ اس دو ماه قبل از انتقال امباپه با عنوان “ماموریت غیرممکن” نام برده بود.
وقتی پنجره تابستانی بسته شد، روزنامه مادریدی آ.اس تصویری از امباپه با پیراهن پیاسجی که پشت میلههای زندان قرار داده شده بود، منتشر کرد. در همین حال، پی اس جی ریسک رد کردن پیشنهاد 160 میلیون یورویی را پذیرفته و حالا ممکن بود امباپه را در پایان فصل به صورت رایگان از دست بدهد. در پشت صحنه، پیاسجی منعطفتر شد. آنها در ابتدا میخواستند قراردادی طولانی مدت با امباپه امضا کنند اما متوجه شدند که تیم او علاقهای به توافق روی این موضوع ندارد. گزینههای جانشین متفاوتی مطرح شد. پیاسجی خواهان تمدید قرارداد سه ساله بود که ارزش فروش مجدد را داشته باشد اما آنها حاضر به پذیرش تمدید دوساله هم در صورت اصرار امباپه بودند.
نظر این باشگاه این بود که امباپه در 23 سالگی به اندازه کافی جوان است که بتواند به رویای فتح لیگ قهرمانان با پیاسجی رسیده و سپس اگر همچنان بلندپرواز بود، ماجراجوییاش را در جایی دیگر ادامه دهد. علاوه بر این، پیاسجی پیشنهاد داد که امباپه را به مهره اصلی اقدامات تبلیغاتی این باشگاه تبدیل کرده و از او به عنوان پسری از بوندی، شهری در حومه پاریس با فاصله هفت مایل از مرکز این شهر، استفاده کند. امباپه پس از تمجیدهای صورت گرفته از مسی توسط باشگاه احساس میکرد که کمی کنار گذاشته شده است اما این زوج در طول زمان رابطه خوبی برقرار کردند و به گفته منابع، این باشگاه متوجه شد که باید توجه و محبت بیشتری برای این بازیکن خرج کند.
رئال در ابتدا مدعی شد که بار دیگر در ژانویه برگشته و برای خرید امباپه تلاش خواهد کرد اما این اتفاق رخ نداد. این احتمال زمانی کمتر شد که این دو باشگاه در قرعهکشی لیگ قهرمانان با یکدیگر روبرو شدند.
امباپه برابر رئال در خانه و در زمین حریف گل زد تا نتیجه در مجموع دو بازی رفت و برگشت 0-2 باشد اما این پیش از سقوط پیاسجی در عرض 17 دقیقه و هتتریک کریم بنزما بود که ورق را برگرداند. پیاسجی یک بار دیگر از لیگ قهرمانان حذف شد و علیرغم قهرمانی آسان در لیگ فرانسه، فصل پر فراز و نشیب و پر تنشی را سپری کرد. بازیکنان کلیدی مانند نیمار و مسی از سوی هواداران هو شدند. هواداران پیاسجی همچنین انتقادهای تندی را علیه مدیران این باشگاه مطرح کرده و مدعی شدند که آنها اغلب رشد تبلیغاتی و اقتصادی را به عملکرد سالم تیمهای زنان و مردان ترجیح دادهاند. حتی همتیمیهای امباپه در اکثر روزهای این فصل از برنامههای او اطلاعی نداشتند. یکی از آنها در اواخر پاییز به اتلتیک گفت:” ما هیچ سرنخی نداریم.” بازیکنان در مصاحبهها این تردید را ابراز میکردند اما بعضی از کارکنان باشگاه کم کم امیدشان را از دست میدادند.
در میان این هیاهو، انتظارات در رئال از قطعی بودن جذب امباپه در تابستان بالا رفت. رسانههای مادریدی اغلب به خوانندههایشان یادآوری میکردند که امباپه با پوسترهای کریستیانو رونالدو روی دیوار اتاقش بزرگ شده است.
پیشنهاد رئال مادرید به امباپه بسیار رقابتجویانه بود و شامل تضمینی به این بازیکن برای داشتن کنترل زیاد روی حق انتشار تصاویرش بود. نزدیکان به این مذاکرات در ابتدای این هفته اطمینان داشتند که او با این باشگاه به توافق رسیده است. منابعی مدعی شدند که امباپه هفته گذشته حتی قرارهایی برای بازدید از املاکی در مادرید گذاشته است.
وقتی خبر تصمیم امباپه برای ادامه حضور در پاریس منتشر شد، فردریک هرمل، خبرنگار فرانسوی، در توییتر نوشت:” افرادی در فوتبال هستند که برای وعدهها و قولها احترام قائل هستند. و افراد دیگری هم مثل امباپه هستد…”
مادر امباپه پاسخ داد:” آقای هرمل، وقتی چیزی نمیدانیم، باید ساکت بمانیم… هیچ توافقی صورت نگرفته بود… بهترین آرزوها برای شما.”
پنجشنبه این هفته دیگر پیاسجی از این که بالاخره با امباپه به توافق رسیده اطمینان داشت، هرچند پیامهایی همچنان تا ساعات اولیه صبح شنبه رد و بدل شد و شنبه غروب بود که این بازیکن بالاخره امضای قرارداد جدید را پذیرفت. رئال حالا باید برای خریدی ارزشمند در پنجره تابستانی به دنبال بازیکن دیگری باشد و اورلیون شوامنی، هافبک موناکو، را در نظر دارد که جز گزینههای لیورپول نیز به حساب میآید. در همین حال، ریچارلیسون و محمد صلاح و سادیو مانه از لیورپول نیز ممکن است جز گزینههای این باشگاه در خط حمله باشند. هر دو بازیکن لیورپول تنها یک سال دیگر قرارداد دارند و این باشگاه مذاکرات برای تمدید را آغاز کرده است. با این حال، مذاکرات برای جذب مانه که املاکی هم در اسپانیا دارد تا پس از فینال لیگ قهرمانان آغاز نخواهد شد.
***
تمدید قرارداد با امباپه اهمیت گستردهتری برای صندوق سرمایهگذاری ورزشی قطر که مالکیت پیاسجی را در اختیار دارد، داشت. امسال سال جام جهانی است و قطر میزبان است. بسیاری از کارشناسان باور دارند که از دست دادن امباپه درست پیش از این رویداد بزرگ این کشور باعث شرمساری بود. منابع پیاسجی قویا این موضوع را رد کرده و مدعی هستند که این باشگاه تنها خواهان حفظ بازیکنی بود که از نظر آنها بهترین فوتبالیست دنیاست.

با قرارداد جدید، امباپه بیش از هر فوتبالیستی در دنیا دستمزد دریافت میکند.
بسیاری همچنان معتقد هستند که پیاسجی پروژهای نمایشی یا پولشویی است تا نگرانیهای حقوق بشری در قطر را از بین ببرد. الخلیفی ماه گذشته در مصاحبه با اتلتیک این ادعا که او پیاسجی را پروژه سرمایهگذاری میداند، رد کرد و مدعی شد که این باشگاه با 70 میلیون یورو خریداری شد اما ارزش آن از آن زمان تا به حال به میلیاردها یورو افزایش پیدا کرده است.
تردیدها از بین نرفته و این بحث روز شنبه بار دیگر زمانی مطرح شد که تباس، رییس لالیگا، توییتی تحریکآمیز و خشمآلود منتشر کرد:” کاری که پیاسجی با تمدید قرارداد امباپه با مبلغی زیاد (که معلوم نیست از کجا و چطور پرداخت میشود) و پس از اعلام ضرر 700 میلیون یورویی در چند فصل گذشته و داشتن بار دستمزد 600 میلیون یورویی انجام داد، توهین به فوتبال است. الخلیفی به اندازه سوپرلیگ خطرناک است.” گفته میشود که پیاسجی از انتقادهای علنی تباس خشمگین است. وقتی پیاسجی تابستان گذشته پیشنهاد رئال برای امباپه را رد کرد، تباس توییت کرد:” باشگاههای دولتی به اندازه سوپرلیگ برای اکوسیستم فوتبال خطرناک هستند. ما منتقد سوپرلیگ هستیم چون فوتبال اروپا را نابود میکند و حالا به همان اندازه منتقد پیاسجی هستیم. ضررهای کرونا + 300 میلیون یورو، درآمد حق پخش تلویزیونی در فرانسه- 40 درصد + 500 میلیون یورو دستمزد؟ توجیه ناپذیر است.”
باید به این نکته اشاره کرد که تباس در این نگرانیها تنها نیست اما از دست دادن امباپه و هالند شکستی برای این رقابتهاست که رونالدو و مسی را در سالهای اخیر از دست داده است. مبلغ هزینه نقل و انتقالاتی لیگ برتر در تابستان گذشته 10 برابر لالیگا بود.
شنبه شب و پیش از این که امباپه حتی تصمیمش را تایید کند، لالیگا بیانیهای را صادر کرد. این بیانیه حیرتآور بود.
در این بیانیه آمده:” درباره اعلام احتمال تصمیم کیلیان امباپه برای ادامه حضور در پیاسجی، لالیگا اعلام میکند که این سبک از توافقها به ثبات اقتصادی فوتبال اروپا آسیب زده، صدها هزار شغل و شرافت این ورزش را با خطر مواجه کرده و این موضوع فقط مختص به رقابتهای اروپایی نیست، بلکه روی لیگهای داخلی هم تاثیرگذار است.
شرمآور است که باشگاهی مانند پیاسجی که فصل گذشته ضرر 220 میلیون یورویی را پس از ضرر 700 میلیون یورویی در چند فصل گذشته اعلام کرد (در حالی که مبالغی تردیدآمیز از درآمدهای حامیان مالی را گزارش کرد)، با هزینه دستمزد حدود 650 میلیون یورویی برای بازیکنانش در این فصل، میتواند به چنین توافقی برسد، در حالی که باشگاههایی که توانایی مالی جذب این بازیکن بدون کاهش هزینه دستمزدهایشان را دارند حتی توان خرید او را نداشته باشند.”
در ادامه این بیانیه آمده:” لالیگا شکایتی را علیه پیاسجی نزد یوفا، دادگاه اداری فرانسه و مقامات مالی و مقامات اتحادیه اروپا مطرح خواهد کرد تا به دفاع از اکوسیستم اقتصادی فوتبال اروپا و پایداری آن ادامه دهد.”
رشد باشگاههای دولتی یکی از انگیزههای پشت سوپرلیگ برای باشگاههای رئال، بارسلونا و یوونتوس و همچنین باشگاههایی با مالکان آمریکایی مانند منچستریونایتد، آرسنال و لیورپول بود که ابراز امیدواری میکردند که بتوانند مدیریت با ثباتتری داشته باشند. از سوی دیگر، باشگاههایی مانند پیاسجی و منچسترسیتی (که در کنار چلسی به عنوان اولین باشگاهها از پروژه سوپرلیگ خارج شدند) ادعا میکنند که رقبای آنها ضد رقابت هستند و باشگاههای دولتی نباید مسئول بدهی باشگاههایی مانند بارسلونا به حساب بیایند.
عدم موافقت پیاسجی برای حضور در این رقابت در کنار باشگاههای آلمانی بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند از دلایل اصلی فروپاشی سوپرلیگ بود. رئال همچنان به سوپرلیگ تعهد دارد، در دادگاهها میجنگد و در جلسات یوفا و اتحادیه باشگاههای اروپایی غایب است. در عین حال، الخلیفی حالا مدیریت اتحادیه باشگاههای اروپایی را برعهده گرفته و به یکی از مقامات ارشد کمیته اجرایی یوفا تبدیل شده است.
الخلیفی اوایل این فصل به رئال مادرید، بارسلونا و یوونتوس که هنوز در سوپرلیگ حضور دارند، طعنه زد.
او گفت:” من دوست ندارم روی داستانسراها و ناکامان تمرکز کنم. ما در کنار هم از منافع فوتبال اروپا برای همه دفاع کردیم. ما به عزم و قدرت الکساندر چفرین، رییس یوفا، که برابر کودتای شبانه ایستاد، تکیه کردیم. او گفت ما پیروز خواهیم شد و این اتفاق افتاد. در حالی که سه باشگاه یاغی انرژی خودشان را هدر داده و روایتها را عوض کرده و به هیاهوی بیهوده ادامه میدهند، بقیه ما رو به جلو پیش میرویم.”
تنش بین این دو باشگاه در ماه فوریه و زمانی که پیاسجی در بازی رفت مرحله یک هشتم لیگ قهرمانان میزبان رئال مادرید بود به سطح جدیدی رسید. پرز و الخلیفی برای اولین بار پس از سوپرلیگ با یکدیگر دیدار کردند. پیاسجی مراسم ناهاری برای مدیران باشگاه و نمایندگان یوفا در رستوران سه ستاره پاویون لودویان ترتیب داد.

رابطه الخلیفی و پرز که بعد از پروژه سوپرلیگ به سردی گراییده بود، حالا با بهم خوردن انتقال امباپه به رئال سردتر از قبل شده است.
پرز و الخلیفی در ابتدا نتوانستند روی زمان مشخصی برای ناهار توافق کنند؛ یک طرف ساعت یک ظهر و دیگری 1:30 را پیشنهاد کرد. در نهایت این دو روی ساعت 1:15 توافق کردند. پرز با تاخیر رسید و این موضوع از چشم میزبان پنهان نماند.
سردی روابط بین دو باشگاه در این مراسم ناهار به وضوح مشخص شد. الخلیفی به پرز گفت که به او هشدار داده بود که سوپرلیگ موفق نخواهد شد و سپس این تاجر قطری باورهایش را به دیدگاه متفاوتش از فوتبال نسبت داد. یکی از منابع تاکید کرد:” جنگی در کار نبود اما جو متشنج بود.”
منبع دیگری اظهار داشت:” نمایندگان یوفا در حال تماشا بودند، سرشان را پایین انداخته، مضطرب شده و با انگشت شست دستشان بازی میکردند.”
سه هفته پیش وقتی رئال مادرید موفق به حذف پیاسجی از لیگ قهرمانان شد، پرز دست بالا را داشت. هرچند حالا الخلیفی یک ضربه موفقیتآمیز دیگر به بلندپروازیهای پرز زده است.
بازیکنی که واقعا به پروژه ی ورزشی یه تیم علاقه مند باشه و بهش باور داشته باشه و بخواد اونجا بمونه و به قول خودش سطح لیگ کشورش رو ببره بالا ۶ ساله تمدید میکنه مثل بازیکنای نرمال نه ۳ ساله
امباپه نه به P$G علاقه داره نه هیچوقت واقعا عاشق رئال مادرید بود
امباپه یه بازیکن پول پرسته که فقط به تعداد صفر های تو حسابش علاقه داره
مهم تر از همه این بود که این بازیکن و خانواده اش -که خیال میکنن پسرشون مثل پله سرمایه ی ملیه- پاشون به مادرید باز نشد
و در عین حال رئال مادرید طی یک بازی زیبا پاریس رو حذف کرد و جواب این باشگاه که قدمتش از سس خرسی هم کمتره رو تو زمین داد و ناصر خلاف از شدت فشاری شدن به داور حمله کرد